PRIPRAVITE SI DODATKE
Prepričajte se, da so vaši nadevi pripravljeni, da jih takoj nanesete na testo.
Preden testo položite na pica lopar, ga ne pozabite posuti s finim zdrobom.
To prepreči prijemanje testa in omogoča, da se vaša pica zlahka sprosti.
OGREJTE PEČ – 15 MINUT
Obrnite gumb navzgor in segrevajte pri polni moči 15 minut, da dosežete MAX temperaturo.
To lahko izmerimo na dva načina, da dosežemo popolno pico…
Digitalni infrardeči termometer – zadnja stran kamna mora meriti med 420 °C in 450 °C
ALI
Ob strani nameščen merilnik temperature – Številčnica mora kazati 300 °C
IZKLJUČITE PEČ IN VSTAVITE SVOJO PICO
IZKLOPITE PEČ, tik preden daste pico vanjo.
Tako boste imeli več časa, da se osnova testa hrustljavo zapeče, pico boste lažje obračali in preprečili, da bi se zažgala.
Ko vidite, da zadnji rob brbota in porjavi, z loparjem za obračanje, obrnite pico za 90°.
Po prvem vklopu peč ponovno nastavite na najnižjo temperaturo.
Pazite na svojo pico – obrnite jo vsakih 15-20 sekund, da se enakomerno speče.
Postopek peke pice bo trajal približno 60-90 sekund… pazite, da imate ves čas oči na pici!
ODSTRANITE, UŽIVAJTE IN POVEČAJTE TOPLOTO
Odstranite pico, ko je celotna skorja porjavela, postrezite in uživajte!
Če pečete drugo pico, ponovno povečajte temperaturo, da ohranite temperaturo kamna, in ponovite postopek.