Bela pica s sirom Taleggio, divjimi gobami in oljem tartufov
Obožujem belo pico brez paradižnika in ne morem razumeti, zakaj so ljudje včasih tako proti in je ne poskusijo.
Okus sira Taleggio z divjimi gobami in tartufi je božansko ujemanje in v zadnjem času v vseh mojih restavracijah postaja zelo priljubljena izbira pri mlajši generaciji. Moja fanta Luciano in Rocco se ne moreta naveličati te pice in sta me dobesedno prisilila, da za vas napišem ta recept … Resnično upam, da jo boste poskusili.
Za vas imam nasvet: če želite pravilno narezati Taleggio – ali kateri koli mehki sir, kot je Brie -, se prepričajte, da je res hladen in ne na sobni temperaturi.
Sestavine
ZA TESTO
– 1,5 kg moke “00”
– 3 g svežega kvasa
– drobna morska sol
ZA PRELIVE
– 5 žlic olivnega olja
– Čajna žlička timijanovih listov
– 500 g mešanih divjih gob, narezanih na rezine
– 400 g sira Taleggio ali Brie, stehtanega po odstranitvi skorje, narezanega na tanke rezine
– 5 žlic oljčnega olja, aromatiziranega s tartufi
– sol in sveže mleti črni poper
Postopek
PRIPRAVITE TESTO
– Uporabite moj recept za testo za napolitansko pico ali hitre korake na dnu te strani.
PRIPRAVITE DODATKE
V veliko ponev vlijte oljčno olje in timijanove liste ter jo postavite na močan ogenj. Dodajte gobe in jih potresite z 1 žličko soli in ½ žličke popra. Pražite 8 minut in občasno premešajte z leseno žlico. Odstavite, da se ohladijo.
Na podlago pice enakomerno in hitro razporedite po eno petino mešanice taleggia in gob.
SPEČITE PICO
Za uspešno peko pice upoštevajte mojih 5 najboljših nasvetov spodaj.
ZA SERVIRANJE
Vsako pico pokapajte z 1 žlico tartufovega olja in jo takoj postrezite s kozarcem polnega italijanskega rdečega vina, medtem ko pečete preostale pice.