Bela pizza s taleggiem, divjimi gobami in tartufovim oljem

Bela pica s sirom Taleggio, divjimi gobami in oljem tartufov

Obožujem belo pico brez paradižnika in ne morem razumeti, zakaj so ljudje včasih tako proti in je ne poskusijo.

Okus sira Taleggio z divjimi gobami in tartufi je božansko ujemanje in v zadnjem času v vseh mojih restavracijah postaja zelo priljubljena izbira pri mlajši generaciji. Moja fanta Luciano in Rocco se ne moreta naveličati te pice in sta me dobesedno prisilila, da za vas napišem ta recept … Resnično upam, da jo boste poskusili.

Za vas imam nasvet: če želite pravilno narezati Taleggio – ali kateri koli mehki sir, kot je Brie -, se prepričajte, da je res hladen in ne na sobni temperaturi.

Sestavine

ZA TESTO
– 1,5 kg moke “00”
– 3 g svežega kvasa
– drobna morska sol

ZA PRELIVE
– 5 žlic olivnega olja
– Čajna žlička timijanovih listov
– 500 g mešanih divjih gob, narezanih na rezine
– 400 g sira Taleggio ali Brie, stehtanega po odstranitvi skorje, narezanega na tanke rezine
– 5 žlic oljčnega olja, aromatiziranega s tartufi
– sol in sveže mleti črni poper

Postopek

PRIPRAVITE TESTO

– Uporabite moj recept za testo za napolitansko pico ali hitre korake na dnu te strani.

PRIPRAVITE DODATKE

V veliko ponev vlijte oljčno olje in timijanove liste ter jo postavite na močan ogenj. Dodajte gobe in jih potresite z 1 žličko soli in ½ žličke popra. Pražite 8 minut in občasno premešajte z leseno žlico. Odstavite, da se ohladijo.

Na podlago pice enakomerno in hitro razporedite po eno petino mešanice taleggia in gob.

SPEČITE PICO

Za uspešno peko pice upoštevajte mojih 5 najboljših nasvetov spodaj.

ZA SERVIRANJE

Vsako pico pokapajte z 1 žlico tartufovega olja in jo takoj postrezite s kozarcem polnega italijanskega rdečega vina, medtem ko pečete preostale pice.

SPECITE SI PIZZO

Upoštevajte mojih 5 najboljših nasvetov spodaj za uspešno peko pice.

Hitri koraki za testo za napolitansko pico in uporaba peči Gino

Za vsak moj recept za pico priporočam, da vsakič uporabite isto testo za napolitansko pico in enak način peke v peči. Tako boste pridobili veliko prakse in resnično uživali v domačih večerih s prijatelji. V nadaljevanju najdete hitre korake za oba postopka.

Za ideje o dodatkih za pico – na vsaki strani recepta so podrobno navedene sestavine, ki se uporabijo na pici, in to je vse… preprosto! Ko se naučite osnov, lahko doma pripravite pico skoraj vseh okusov.

Komaj čakam, da vidim vaše pice!

Recept za NAPOLITANSKO TESTO

NAREDI 10 KROGLIC IZ TESTA

SESTAVINE

– 1,5 kg moke ’00’
– 3 g svežega kvasa
– drobna morska sol

METODA

V veliko skledo dajte moko in 45 g soli ter premešajte, da se sol enakomerno porazdeli.

V vrč nalijte 1 liter vode – sobne temperature, dodajte kvas in premešajte.

V skledo z moko po malem vlivamo vodo in kvas ter vse skupaj mešamo z ročajem lesene žlice, da dobimo mokro testo.

Testo stresemo na dobro pomokano površino in ga z rokami gnetemo 10 minut, da postane gladko in elastično.

Oblikujte kroglo in jo vrnite v veliko skledo. Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo na sobni temperaturi 1 uro.

Delovno površino rahlo potresemo z moko in nanjo položimo testo. Enako razdelite na 10 kosov in vsak kos razvaljajte v tesne kroglice, pri čemer pazite, da na sredini ni zračnih mehurčkov.

2 velika pladnja potresemo z moko in nanj položimo kroglice, približno 10 cm narazen. Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati ​​na sobni temperaturi 4 ure.

Ogrejte peč na:

Digitalni infrardeči termometer – zadnja stran kamna mora meriti med 420 °C in 450 °C
ALI
Ob strani nameščen merilnik temperature – Številčnica mora kazati 300 °C

Nežno vzemite kroglico testa in jo položite na rahlo pomokano površino. Z rokami potisnite kepo testa iz sredine in ustvarite disk s premerom približno 28 cm. Lopar za pico potresite s finim zdrobom. Nato raztegnite testo na lopar, da bo pripravljeno za pomik v peč.

Pico prelijte z izbranimi dodatki, pri čemer pustite rob 1 cm čist.

Preberite naslednji razdelek za korake za peko pice.

5 najboljših nasvetov za popolno peko pice

PRIPRAVITE SI DODATKE

Prepričajte se, da so vaši nadevi pripravljeni, da jih takoj nanesete na testo.

Preden testo položite na pica lopar, ga ne pozabite posuti s finim zdrobom.

To prepreči prijemanje testa in omogoča, da se vaša pica zlahka sprosti.

OGREJTE PEČ – 15 MINUT

Obrnite gumb navzgor in segrevajte pri polni moči 15 minut, da dosežete MAX temperaturo.

To lahko izmerimo na dva načina, da dosežemo popolno pico…

Digitalni infrardeči termometer – zadnja stran kamna mora meriti med 420 °C in 450 °C
ALI
Ob strani nameščen merilnik temperature – Številčnica mora kazati 300 °C

IZKLJUČITE PEČ IN VSTAVITE SVOJO PICO

IZKLOPITE PEČ, tik preden daste pico vanjo.

Tako boste imeli več časa, da se osnova testa hrustljavo zapeče, pico boste lažje obračali in preprečili, da bi se zažgala.

Ko vidite, da zadnji rob brbota in porjavi, z loparjem za obračanje, obrnite pico za 90°.

Po prvem vklopu peč ponovno nastavite na najnižjo temperaturo.

Pazite na svojo pico – obrnite jo vsakih 15-20 sekund, da se enakomerno speče.

Postopek peke pice bo trajal približno 60-90 sekund… pazite, da imate ves čas oči na pici!

ODSTRANITE, UŽIVAJTE IN POVEČAJTE TOPLOTO

Odstranite pico, ko je celotna skorja porjavela, postrezite in uživajte!

Če pečete drugo pico, ponovno povečajte temperaturo, da ohranite temperaturo kamna, in ponovite postopek.